Dorast ostane extraligový! V Bratislave víťazstvo, ktoré zabezpečilo definitívu

Dorastenci MHA Martin ostanú aj v budúcom ročníku v najvyššej súťaži. Definitívne o tom rozhodli v dnešnom zápase na ľade HOBY Bratislava, keď si pripísali siedmu výhru v poradí. Zverenci Branislava Stolárika si tak pripísali tretí šesťbodový víkend v rade.

HOBA Bratislava - MHA Martin 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Góly a asistencie: 10. Saňa (Méri), 59. Cibulka (Szabo) - 16. Janík (Pekarčík, Fúčela), 24. Matúška (Fedor), 25. Pekarčík (Fúčela)

Zostava MHA Martin: Kanás - Kalnický, Bojnický, Štípala, Janík, Lacko, Šimka - Matúška, Piško, Fedor - Pekarčík, Fúčela, Kulkovský - Šušoliak, Lukáčik, Poláček

Vyjadrenie trénera Branislava Stolárika:

„Ďalší šesťbodový víkend samozrejme teší. Súper po včerajšej prehre potreboval dnes naplno bodovať a od začiatku vyvíjal maximálnu snahu. My sme chceli pokračovať v dobrých výkonoch, odohrať ďalší dobrý zápas a vyťažiť z neho maximum. Zápas mal dobrú kvalitu, obe družstvá hrali aktívne, veľa sa korčuľovalo. Tak ako včera prvá tretina skončila nerozhodne, keď sme aj my aj súper strelili po jednom góle, no a podobne ako včera sme v podstate rozhodli v druhej tretine. V nej sa nám podarilo odskočiť na dva góly a hlavne sme ustáli štyri oslabenia.Tretiu tretinu sme mali skoro celú pod kontrolou, dobre sme korčuľovali, stále sme hrali aktívne a z pár prečíslení sme mohli náskok navýšiť. No zrazu prišiel záver, naše vylúčenie a všetko mohlo byť inak. Súper odvolal brankára, dostal sa do tlaku, v ktorom znížil na rozdiel gólu. V úplnom závere hral súper znovu bez brankára, no toto sme už ubránili a pripísali sme si ďalšie víťazstvo. Som rád, že sme zvládli tento víkend aj keď nám chýbali viacerí hráči z predošlých zápasov. Chalani dali do toho srdiečko, nasadenie, mali chuť a čo teší, zvládli to aj kondične."

 

FOTO: Jakub Homoľa