Dorastenci v "bubline" v rezorte Altis

S vynikájucou myšlienkou a nápadom prišlo pred niekoľkými týždňami súťažné oddelenie SZĽH. Vďaka ich snahe a úzkou spoluprácou s klubmi vytvorili za prísneho dodržania vyhlášok a zákonov takzvanú "bublinu" v rezorte Altis na Orave. V poradí už tretieho turnusu sa momentálne zúčastňujú aj dorastenci MHA doplnení o kadetov.

Vo vytvorenej "bubline" hráči juniorských a dorasteneckých družstiev absolvujú 4-dňový turnaj a prípravu na ľade, ale aj mimo ľadu. K dispozícií majú celý rezort, v ktorom sa nachádzajú len organizátori, zamenstnanci, realizačné tímy a hráči. Všetci účastníci musia mať platné PCR testy s negatívnym výsledkom. Vstup ďalších osôb do areálu po začatí akcie nie je možný. Počas dňa absolvujú v doobedňajších časoch prípravné hry a tréningy, v poodvečerných hodinách sa konfrontujú s hráčmi z Považskej Bystrice a Ružomberka. Priprava je doplnená aj o tréningy v posilňovni a telocvični, ktoré sú v rezorte k dispozícií. Celá akcia má športový, ale aj motivačný význam, najmä pre chalanov. Po dlhej dobe sa opäť aspoň na krátko môžu venovať tomu,čo ich nesmierne baví. Zároveň si svojím spôsobom aj oddýchnu a zmenia prostredie a spôsob života.

Tréner dorastencov Braňo Stolárik privítal túto myšlienku a okamžite súhlasil s účasťou na tomto podujatí: "Som veľmi rád,že sa klubu MHA Martin podarilo chalanov dostať na ľad. Cieľom je aby chalani strávili čo najviac času na ľade a aby odohrali čo najviac zápasov.Usporiadanie takéhoto turnaja, logistika a všetko okolo toho je veľmi náročné, ako aj splnenie podmienok v krátkom čase, preto som vďačný za to, že náš klub to dokázal a chlapci sa mohli zúčastniť, všetkým čo sa o to pričinili patrí vďaka." Braňo vzhľadom k prebiehajúcemu play-off 1.ligy dodal: "Turnaja sa bohužiaľ nezúčastním , družstvo povedie Andrej Novotný v spolupráci s vedúcim Petrom Pažickým, ja ostanem doma pomáhať seniorom, čaká nás semifinále play off. Aspoň mohol ísť namiesto mňa jeden hráč navyše. Chalanom držím palce, prajem im aby si schuti zahrali, viem že to nebude pre nich ľahké, po dlhšej dobe bez ľadu, no nejde ani o veľké výsledky, hlavne nech si ten ľad a zápasy užijú. Do bubliny sa nemohli dostať všetci, čo ma veľmi  mrzí, no v prípade opakovania akcie dáme príležitosť aj ďalším."

Zároveň sme sa do Námestova spojili aj s Andrejom Novotným: " Sme tu druhý deň, ešte nás čakajú ďalšie 2 dni. Podmienky v rezorte, ako aj starostlivosť organizátorov sa dá prirovnať tým reprezentáčným. Pripomína mi to podmienky, ktoré som zažíval ja pri účasti na reprezentačných akciách. Na chalanoch zároveň vidieť chuť a radosť zo spoločné stráveného času na ľade a mimo neho."  

Klub MHA neustále hľadá možnosti organizácie tréningov vo všetkých ročníkoch, za dodržania zákonov a opatrení. Vzhľadom k nepriaznivej pandemickej situácií na celoslovenskej aj regionálnej úrovni je organizácia pravidelných a hromadných klubových podujatí prakticky nemožná.  

 


Fotogaléria