Juniori odštartovali baráž úspešne: Liptákom nastrieľali 7 gólov

Juniori MHA Martin vstúpili do baráže úspešne. V prvom zápase privítali v domácom prostredí víťaza 1. Ligy z Liptovského Mikuláša a vybojovali dôležité prvé tri body. Zverenci Mareka Žilu sa ihneď po stretnutí presunú na východ, kde ich zajtra od 11:30 čaká stretnutie na ľade Michaloviec.

MHA Martin - Draci Liptovský Mikuláš 7:4 (2:2, 4:1, 1:1)

Góly a asistencie: 3. Masnica (Sorger, Siakeľ), 8. Sabo (Krcho), 21. Likhachev (Grega), 23. Siakeľ (Masnica), 31. Belica (Siakeľ), 38. Likhachev (Siakeľ), 60. Sorger (Chrastina) - 1. Pukluš (Kriška, Grič), 19. Feherpataky (Dunčko, Braun), 25. Kubáň (Mihálik), 58. Kapičák (Grič)

Zostava MHA Martin: Lednický (Kanás) - Belica, Ivan, Kalnický, Jasenek, Sorger, Záborský, Malecký - Siakeľ, Stročka, Masnica - Klimant, Likhachev, Grega - Volček, Kubala, Chrastina - Sabo, Krcho, Simonides

Vyjadrenie trénera Mareka Žilu:

„Úvod zápasu sme nemali dobrý, tam sme v prvej minúte dostali gól na 0:1. Som však rád, že potom v ďalších minútach sme boli aktívni smerom dopredu a našou aktivitou sme si vypracovali šance, z ktorých sme strelili dva góly. Do tohto momentu to bolo v poriadku, odvtedy sme však najmä vzadu boli nervózni. Veľmi dlho nám trvala rozohrávka, strácali sme puky a Liptáci nás dostali pod tlak. Najmä prvý útok majú veľmi silný, ten tvrdil muziku a diktoval tempo hry. Do druhej tretiny sme chceli zlepšiť rozohrávku a byť pokojnejší s pukom na hokejkách. Tá hra sa vyrovnala a som rád, že sme dali tri góly, ktoré nám veľmi pomohli a odskočili sme súperovi, aj keď oni ešte znížili. V závere tretiny sme pridali ďalší na 6:3. V tretej tretine sme chceli prehusťovať stredné pásmo a hrať tak, aby oni tvorili. Nedarilo sa nám však rýchlo dostávať z obranné pásma a tam Liptáci mali veľa šancí. V týchto momentoch nás podržal brankár. Som rád, že sme dnešný zápas zvládli za tri body. Zahrali sme dobre oslabovky, celkovo však potrebujeme byť kľudnejší a hlavne z obrany hrať jednoduchšie. Vtedy nebudeme mať toľko problémov ako dnes."

 

FOTO: Jakub Homoľa