Juniori v Michalovciach padli, domov sa vracajú bez bodov

Baráž o udržanie sa v Extralige juniorov pokračovala aj dnes. Zverenci trénera Mareka Žilu sa po včerajšom zápase s Liptákmi presunuli do Michaloviec, kde ich čakal jedenásty tím základnej časti najvyššej súťaže. Na Zemplíne sa však Rytierom nedarilo a zaknihovali v baráži prvú prehru.

HK DUKLA Michalovce - MHA Martin 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly a asistencie: 12. Divulit (Šimon), 23. Novák (Šechný, Divulit), 25. Fedor (Divulit, Miovkanych) - 32. Siakeľ (Masnica, Ivan)

Zostava MHA Martin: Lednický (Kanás) - Belica, Ivan, Kalnický, Jasenek, Sorger, Záborský, Malecký - Siakeľ, Stročka, Masnica - Klimant, Likhachev, Grega - Volček, Kubala, Chrastina - Sabo, Krcho, Simonides

Vyjadrenie trénera Mareka Žilu:

„Prvých päť minút zapasu sme hrali to, čo sme si povedali v kabíne. Následne súper začal lepšie korčuľovať, v útočnom pásme začal vyhrávať súboje jeden na jedného a dostával nás pod tlak. Navyše, opäť sme začali mať zlé rozhodnutia v rozohrávke ako včera a taktiež sme nedostávali jednoduché puky von z tretiny. Do druhej tretiny sme chceli vstúpiť aktívnejšie a menej ustráchane. To sa nepodarilo a hneď na začiatku sme inkasovali, keď sme si nepokryli hráča pred bránkou. Následne sme boli vylúčení a inkasovali sme gól na 3:0. Po tomto góle sme zobrali oddychový čas. Hra sa začala postupne zlepšovať. Do konca tretiny sme mali viacero prečíslení a šancí na strelenie viacerých gólov. Aj keď sme boli do konca tretiny lepší ako domáci, tak sa nám podarilo streliť len jeden gól. Samozrejme, že v záverečnej tretine sme chceli minimálne vyrovnať, ale súper hral umne a do nejakých vyloženejších šancí nás nepustil. Mrzia ma dve veci. A to, že sme hrali len jednu presilovku za celý zápas, ale nato sme už na východe zvyknutí. Druhá vec, ktorá je podstatnejšia je, že sme 20 minút nehrali to, čo sme mali hrať a pôsobili sme ustráchaným dojmom bez sebavedomia, myšlienky a rýchlosti. Ak chceme hrať Extraligu aj na budúcu sezónu, tak si nemôžeme dovoliť v dalších zápasoch nehrať tak, ako by sme mali ani minútu, a nie to už dvadsať. Verím, že sa do dalších zápasov z toho poučíme a budeme schopní hrať počas celého zapasu hlavne tak, ako si povieme v kabíne."

 

 

FOTO: Petra Jurečková