Martin Bučko navštívil mladých martinských hokejistov

Martinský odchovanec, reprezentat Slovenska Martin Bučko si tesne po skončení Majstrovstiev sveta v Rige našiel čas a zavítal medzi mladých hokejistov. Po absolvovanom tréningu s martinskými kadetmi viedli jeho prvé kroky do školy, v ktorej získaval vzdelanie, spoznal veľa priateľov a hokejovo vyrastal. Porozprával im o svojich skúsenostiach a zážitkoch nie len z MS. Už za 2 dni má namierené späť do Pardubíc, kde sa bude pripravovať na ďalšiu sezónu.  

Po turbulentnej sezóne, kedy bol preradený z hlavného extraligového tímu HC Dynamo Pardubice do nižšej ligy za HC Stadion Vrchlábi nakoniec dostal pozvánku do reprezentácie a presvedčil trénerov, že si miesto v kádri zaslúži. Počas priležitostí, ktoré dostal v zápasoch na MS sa prezentoval aj premiérovým zásahom do brány Česka. Okrem toho podával veľmi stabilné a dobré výkony vo všetkých zápasoch a dúfame, že bude opäť dostávať reprezentačné pozvánky. Ako sám zhodnotil, napriek tomu, že jeho sezóna bola náročná, dočkal sa dostatočného zadosťučinenia za trpezlivosť a tvrdú každodennú prácu. 

Maťo zároveň podpísal 3-ročnú zmluvu s HC Dynamo Pardubice, čo hovorí o jeho dobrej budúcnosti a stabilite o ktorú sa môže oprieť. Jeho snom je však zároveň nazrieť a dostať šancu v najlepšej lige sveta - NHL, netajil sa ani jeho obľubeným tímom z Tampy Bay. Za zmienku stojí aj fakt, že jeho hokejovým vzorom je Andrej Novotný, momentálne tréner v MHA a bývalí hráč Pardubíc. 

Na pôde ZŠ s MŠ, Podhájska mu poďakovali a gratulovali aj zástupcovia ZŠ s MŠ a Martinskej hokejovej akadémie, učitelia, tréneri a žiaci. Maťo zároveň vyzdvihol prínos školy, ale aj klubu v jeho hokejových začiatkoch a ďalšom napredovaní. Mladí hráči a hráčky majú výbornú motívaciu v podobe Martina po športovej stránke, ale aj v Maťovom prístupe, skromnosti a pokore. 

Bučovi prajeme veľa úspechov v jeho ďalšej rozvíjajucej sa kariére.


Fotogaléria