Patrik Masnica zabojuje o svetový šampionát

V nominácii reprezentácie do 18 rokov pred svetovým šampionátom sa objavil aj odchovanec MHA Martin Patrik Masnica. Mladý 18-ročný útočník ukončil sezónu práve vo farbách našej akadémie.

Martinský odchovanec si počas mládežníckej kariéry zahral aj za Třinec. V prebiehajúcom ročníku sa však vrátil naspäť na Slovensko. Dostal pozvánku do tímu projektu centralizovanej prípravy reprezentácie do 18 rokov, kde patril k najlepším hráčom. Práve v tíme projektu SR 18 si odkrútil aj debut v seniorskom hokeji. Celkovo v Tipos SHL odohral 24 zápasov s bilanciou 7 gólov a 9 asistencií.

Následne sa presunul do Turca, kde si vo farbách MHA a HK Martin odkrútil ďalších desať zápasov. S juniorkou sa mu však nepodarilo udržať najvyššiu súťaž, no v piatich zápasoch baráže si na konto pripísal 7 bodov. Jeho výkony si všimol aj tréner mužského tímu Rudolf Jendek, ktorý mu dal šancu v štvrťfinálovej sérii proti Trnave.

Mladého útočníka čaká vrchol sezóny. Svetový šampionát kategórie do 18 rokov sa odohrá vo Švajčiarsku. Slovenskí hokejisti si postupne zahrajú s Českom, Švédskom, Kanadou a Nemeckom.

 

FOTO: Petra Jurečková