Talentovaná Lívia Nogová: Už ako dieťa som vedela, že chcem byť hokejistkou

Vedeli ste, že v našich radoch pôsobia aj dievčatá? Jednej z nich, talentovanej Lívii Nogovej sme položili zopár otázok. Mladá 13-ročná obrankyňa aktuálne pôsobí na viacerých frontoch, kde sa jej mimoriadne darí.

Ako si sa dostala k hokeju?

V roku 2012 sme išli s rodičmi na zimný štadión pozrieť kamaráta, ktorý chodil do hokejovej prípravky. Vtedy som zo striedačky nevidela na ľadovú plochu a hneď som povedala: ,,Toto chcem ja“. Na ďalšom tréningu som už bola v rukách trénerov pána Kleskeňa a Bujňáka.

Momentálne pôsobíš pri ôsmakoch a v ženskom mužstve, ktorá súťaž má lepšiu kvalitu?

Ťažko porovnávať kvalitu. Každý ten hokej je svojím spôsobom iný, ale pekný. Doteraz som stále hrávala iba žiacke súťaže za klub MHA Martin, kde sa v tejto kategórii hrá na celé ihrisko vrátane hry telom. Keďže ženský hokej nemá na Slovensku žiacke kategórie iba kategóriu ,,senioriek“, tak až v tejto sezóne som vzhľadom na môj vek mohla dostať výnimku. Zatiaľ som stihla odohrať len dva zápasy, no podarilo sa mi už otvoriť strelecké konto.

Ako vnímaš pôsobenie medzi chlapcami?

V pohode. V našom ročníku sme sa stretli dobrá partia. Sme síce počtom menej početný ročník, no musím povedať, že tam nie som jediné dievča. Je tam so mnou aj brankárka Zuzka.

 

A akí sú na teba tvoji spoluhráči?

So spoluhráčmi vychádzame dobre po všetkých stránkach. Navzájom sa podporujeme, povzbudzujeme aj podpichujeme a srandujeme.

Aké máš ciele v tejto sezóne?

Dve predchádzajúce sezóny sa nedohrali, lebo COVID... Táto sezóna je taká zvláštna. Chvíľu sa trénuje, hrajú zápasy a potom zas nie. Určite by som rada bola zdravá a bez zranení, nech môžem odohrať čo najviac zápasov.

A čo tvoje predsavzatia počas celej kariéry?

Rada by som bola súčasťou tímu na Olympijských hrách mládeže a zúčastnila sa majstrovstiev sveta. Rada by som taktiež skúsila aj hrať hokej v zahraničí.

Si mládežnícka reprezentantka, čo to pre teba znamená?

Po sústredení všetkých ženských družstiev v Námestove som dostala pozvánku na zraz reprezentácie do 16 rokov. To ma vzhľadom na môj vek nesmierne potešilo. Na prvom kempe sa nás stretlo asi 70 dievčat z celého Slovenska. Do užšieho výberu sa nás dostalo už len cca 30. Bolo to pre mňa niečo nové, získala som nové skúsenosti, kamarátstva a zážitky.

Na záver náročná otázka. Kedy ťa uvidíme v seniorskej reprezentácii?

Seniorská reprezentácia je určite snom každého športovca. Nie každému sa však naplní. Momentálne sa na to nepozerám, teraz treba naplno trénovať a uvidíme. Možno sa to niekedy v budúcnosti podarí.