Tomáš Nauš: Priebeh sezóny nie je podľa mojich predstáv, ale pomaly sa začíname zlepšovať na všetkých frontoch (rozhovor)

Tomáš Nauš patrí medzi najúspešnejších odchovancov Martinskej hokejovej akadémie. V minulosti si vyskúšal pôsobenie vo švédskych súťažiach a momentálne pravidelne nastupuje v seniorskom tíme HK Martin. Okrem zápasov v A mužstve absolvuje aj stretnutia v juniorke, kde patrí k lídrom mužstva. Mladému útočníkovi sme položili zopár otázok, na ktoré s radosťou odpovedal.

Ako by si ohodnotil doterajší priebeh sezóny?

Tak doterajší priebeh sezóny nie je podľa mojich a vlastne podľa nikoho predstáv. Trápime sa. Chýbajú nám hráči a na 3 lajny sa nedá hrať celú sezónu.

Bojuješ na dvoch frontoch, v juniorke aj v áčku, ako sa na to pozeráš?

Som mladý hráč, takže by som to mal zvládať. Priorita pre mňa je A mužstvo, kde sa mi v celku darí a to ma teší. V juniorke sa snažím pomôcť vždy, keď sa dá, pretože oni pomohli mne, keď som bol dorastenec. Brávali ma hrať za dobre odvedené výkony vo svojom ročníku za čo sa chcem každému trénerovi poďakovať.

Zdá sa, že práve juniorka má pred sebou ťažký rok. Čo momentálne tomuto tímu chýba?

Z môjho pohľadu chýbajú nášmu tímu hráči, ktorí budú drieť, pretože si vážia martinský znak na hrudi. Je tam málo chalanov, ktorí si to vážia a neuvedomujú si vážnosť situácie. Možno nemajú podmienky ako v mužoch, ale o to ich musí viac motivovať to, že keď budú hrať srdcom za Martin a presvedčia aj trénerov v „A“ mužstve výkonmi. V tom prípade tie podmienky budú mať aj oni.

V seniorskom tíme pôsobíš už druhú sezónu. Aké bolo tvoje prijatie medzi seniormi?

Chalani ma prijali veľmi dobre. Keďže už tam hrával aj môj starší brat Aurel, tak nebolo ťažké sa zaradiť medzi nich, Keď mi povedal ako to v takom tíme chodí. Ja sa im chcem poďakovať za to, akým spôsobom ma prijali medzi seba a verím, že to bude len lepšie a lepšie.

Tvoj brat Aurel hrá za Prešov v najvyššej súťaži, ste spolu v kontakte?

Áno, samozrejme sme v kontakte. Píšeme si vždy pred a po zápase. Taktiež aj keď máme voľné dni, tak si napíšeme.

Aké sú tvoje ciele v tejto sezóne?

Mojim najväčším cieľom je ukázať sa v čo najlepšom svetle a posúvať sa vpred. Cieľom je aj pomôcť tímu, aby sme sa dostali čo najvyššie a hrali o titul v prvej lige.

A aké ciele máš v oboch tímoch, za ktoré hráš?

Ako som už povedal, pomáhať obi dvom tímom najviac ako budem môcť.

AUTOR: Róbert Kalnický

FOTO: Archív Tomáš Nauš