Vo výbornej atmosfére prehra: Juniori nestačili na Zvolen

Juniorský tím MHA Martin v zápase 37. kola Extraligy hostil súpera zo Zvolena. Zverenci trénera Mareka Žilu v domácom prostredí ťahali za kratší koniec a súperovi napokon podľahli 2:5. Duel sa odohral vo výbornej atmosfére za účasti fanklubu Martin-JUH.

MHA Martin - HKM Zvolen 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Góly a asistencie: 7. Likhachev (Pažický, Krcho), 24. Klimant (Pažický) - 5. Čunderlík, 15. Malček (Molnár, Podkonický), 21. Kukos (Barcík A., Brumerčík), 48. Kukos (Čulík, Račko), 59. Kukos (Barcík A., Mrenica)

Zostava MHA Martin: Kán - Ivan, Belica, Pažický, Jasenek, Sabo, Záborský - Siakeľ, Stročka, Becík - Klimant, Likhachev, Chrastina - Kubala, Krcho, Papán - Grega

Vyjadrenie trénera Mareka Žilu:

„Úvodné minúty boli poznačené vylúčeniami na oboch stranách. Najprv sme hrali oslabenie, následne sme mali možnosť dvoch po sebe idúcich presilovych hier. Prvú sme zahrali veľmi zle, mali sme tam veľa zlých rozhodnutí a inkasovali sme v nej gól. Našťastie v druhej presilovke sme dokázali vyrovnať. Do prestávky sme inkasovali ešte raz, keď sme neboli dôrazní pred našou bránkou. V druhej tretine sme hneď na začiatku mali vyloženú šancu. Gól sme nedali a hneď z protiútoku sme inkasovali na 1:3. Za pár minút sme znížili na 2:3. Vo zvyšku druhej časti hry mal súper lepší pohyb a vytvoril si viac šancí ako my. V záverečnej časti hry sme chceli vyrovnať. Mali sme dve vyložené šance, z ktorých sme gól nedali, naopak súper po samostatnom úniku dal gól a ustrážil si výsledok a vyhral tento zápas. Aj keď na strely to bolo vyrovnané, tak musím priznať, že Zvolen pôsobil dnes hokejovejším dojmom. Bol istejší na puku a v útočnej aj obrannej hre bol kompaktnejší a vyhral zaslúžene. My do zajtrajšieho zapasu musíme byť v obrane agresívnejší, rýchlejšie vychádzať z obranného pásma a samozrejme v útoku byť nebezpečnejší a silnejší v rohoch a pred bránkou. Keď tieto veci zlepšíme, tak som presvedčený, že zápas dopadne pre nás dobre."

 

FOTO: Karin Szalayová