Záverečný zápas základnej časti dobrým znakom pred barážou

Juniori MHA Martin včera vo večerných hodinách odohrali posledné stretnutie v základnej časti aktuálneho ročníka. Zverenci trénera Mareka Žilu po zlepšenom výkone nestačili na Duklu Trenčín, no vyslali dobrý odkaz smerom k baráži. Debut v drese s rytierom na hrudi si odkrútil útočník Patrik Masnica, ktorý si pripísal aj premiérový presný zásah.

HK Dukla Trenčín - MHA Martin 4:2 (1:11, 1:1, 2:0)

Góly a asistencie: 1. Blicha (Martiška, Jakubec), 38. Petrík, 44. Kuriš (Svitač, Polodna), 59. Stašiniak (Tomík, Petrík) - 4. Masnica (Stročka, Siakeľ), 27. Sorger (Stročka, Siakeľ)

Zostava MHA Martin: Mihálik - Belica, Sorger, Ivan, Jasenek, Kalnický, Záborský, Malecký - Siakeľ, Stročka, Masnica - Klimant, Likhachev, Grega - Volček, Kubala, Chrastina - Papán, Sabo, Simonides

Vyjadrenie trénera Mareka Žilu:

„V dnešnom zápase sme hneď v prvom striedaní inkasovali gól. Súper mal dobrý pohyb a hneď od začiatku bolo jasné, že chce rozhodnúť tento zápas čo najrýchlejšie. Som rád, že za pár minút sa nám podarilo vyrovnať. Následne sme urobili tri fauly behom desiatich minút a dali sme súperovi možnosť zvýšiť náskok. Oslabovky sme ale zvládli výborne a súpera sme k veľa vyloženým šanciam nepustili. Druhú tretinu sme začali lepšie, mali sme lepší pohyb z čoho pramenilo vylúčenie na strane súpera. Presilovú hru sme zahrali dobre a vyhrávali sme 2:1. Následne sme mali možnosť znova hrať presilovú hru. Aj keď sme ju začali dobre, následne sme urobili faul a hrali sme v štyroch. Celkovo bolo v tejto časti hry viac vylúčených hráčov a hra bola rozkúskovaná. Tretina skončila nakoniec nerozhodne, keď sme neustrážili hráča, ktorý išiel sám na bránu a strelil nám gól. V tretej tretine si súper išiel za víťazstvom a hneď na začiatku strelil gól, keď sme si po buly zle rozobrali hráčov. Celkovo bol v tejto tretine rýchlejší, silnejší na puku a hlavne kombinačnejší. Zaslúžene túto tretinu a aj celý zápas vyhral. My sme sa v obrannej fáze snažili robiť to, čo sme mali, ale herná kvalita sa nakoniec prejavila. Verím, že sme si hlavne z druhej tretiny zobrali pozitívne veci, že keď máme dobrý pohyb a sebavedomie, tak môžeme zatlačiť aj kvalitného súpera a že si to prenesieme do barážovych zápasov."

 

 

FOTO: Jakub Homoľa