Dorastenci zakončili sezónu trojzápasom na ľadoch súperov

Dorastenci MHA Martin včera zakončili sezónu 2023/2024. Posledné tri zápasy absolvovali na klziskách súperov. V celkovej tabuľke nadstavbovej skupiny A obsadili s 52 bodmi ôsme miesto.

V sobotu sa zverenci Branislava Stolárika predstavili vo Zvolene. Proti tímu, ktorý v závere ročníka bude bojovať o titul majstra Slovenska podali hráči s rytierom na hrudi výborný výkon a siahali na zisk všetkých troch bodov. Napokon však padli po nájazdoch.

HKM Zvolen - MHA Martin 1:0 po nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Sumár zápasu nájdete tu:

Vyjadrenie trénera Branislava Stolárika:

"Odohrali sme výborný zápas, oproti minulým zápasom sme zlepšili hru v obrannej tretine. Zlepšili sme obranné činnosti a zrýchlili sme prechod do útoku, zjednodušili sme rozohrávku a to nám prinášalo množstvo prečíslení a gólových príležitostí, ktoré sme, žiaľ, nepremieňali.vŠance mal aj súper,cno myslím si,  že my sme ich mali o trochu viac a mohli sme zápas vyhrať v riadnom hracom čase. Oidvaja brankári podali výborne výkony a zápas išiel za bezgólového stavu do predĺženia.V ňom sme ani my ani súper znovu neskórovali a na rad prišli samostatné nájazdy, v nich bol súper úspešnejší a zvíťazil."

V nedeľu hokejisti s rytieorm na hrudi cestovali pod Urpín, kde ich čakal silný súper z Banskej Bystrice. Na rozdiel od sobotného zápasu, tentokrát sa jednalo o gólovú prestrelku, v ktorej padlo až 13 presných zásahov.

BARANI Banská Bystrica - MHA Martin 8:5 (2:1, 3:4, 3:0)

Sumár zápasu nájdete tu:

Vyjadrenie trénera Branislava Stolárika:

"Pokračovali sme v dobrom výkone zo soboty .Prvá tretina bola vyrovnaná, súper však využil o jednu šancu viacej a do druhej tretiny išiel s jednogólovým vedením. Do druhej sme nevstúpili dobre a súper nám odskočil na rozdiel troch gólov. Podarilo sa nám znížiť, no následne súper znovu odskočil na tri góly. V druhej polovici druhej tretiny prišiel náš nápor, boli sme v útoku odvážnejší a podarilo sa nám postupne zmazať trojgólové manko a ešte do konca tretiny vyrovnať. Do tretej tretiny sme tak išli za nerozhodného stavu. Rozhodol asi moment v úvode tretiny, keď sme po našej šanci nastrelili hornú tyčku a súper hneď z protiútoku skóroval a išiel do vedenia. Ešte stále však nebol koniec a pokúšali sme sa o vyrovnanie, no chyba prišla na našej strane a súper ju využil, ďalšiu využil v spornej presilovej hre a už nebolo v našich silách zmeniť výsledok zápasu."

Posledný duel odohrali zverenci Branislava Stolárika v stredu v Poprade. Aj pod Tatry cestovali v oklieštenom zložení, pretože veľká časť dorastencov sa nachádza v juniorskom tíme, ktorý bojuje o účasť v najvyššej súťaži.

HK Poprad - MHA Martin 9:1 (1:0, 4:1, 4:0)

Sumár zápasu nájdete tu:

Vyjadrenie trénera Branislava Stolárika:

"Dnes sme sa chceli rozlúčiť so sezónou hlavne dobrým výkonom a tým sa pokúsiť uhrať v Poprade aj dobrý výsledok, ktorý by nás v poslednom zápase potešil. Chceli sme, aby každý hráč odviedol na ľade svoje maximum, aby sme dobre korčuľovali, nedávali súperovi priestor,aby bolo na ľade vidno odhodlanie a chuť po víťazstve. Toto všetko tam bolo, no žiaľ iba prvú tretinu v ktorej sme boli súperovi vyrovnaným súperom a v určitých momentoch sme mali aj navrch. Šance, do ktorých sme sa dostávali sme nevyužili, no a súper po našej individuálnej chybe v obrannom pásme skóroval, tým prvú tretinu vyhral o gól. Rozhodol však úvod druhej tretiny, v ktorej sme mali možnosť vyrovnať v presilovej hre o dvoch hráčov a ešte v pokračujúcej presilovej hre päť na štyri. Túto šancu sme však nevyužili, naopak sme ponúkli súperovi dlhšiu presilovú hru, ktorú využil a od tohto momentu sme ťahali za kratší koniec a súper dominoval. Skóre narastalo a nebolo to jednoduché, nepodarilo sa nám uhrať dobrý výsledok, naopak sme sa rozlúčili so sezónou výpraskom a to mrzí .Celkovo však umiestenie v extralige do ôsmeho miesta na Slovensku nie je zlé a chalanom za sezónu ďakujeme."

FOTO: Jakub Ruman