Fantastická prvá tretina a veľká efektivita! Brezno si odnieslo z Martina nakladačku

Muži MHA Martin majú za sebou zápas deviateho kola proti Breznu. V domácom prostredí sa zverenci Andreja Novotného revanšovali za prehru v Partizánskom a minuloročnému účastníkovi TIPOS SHL nedali šancu.

Trénerský štáb sa od úvodných okamihov rozhodol rotovať len tri útočné formácie, čo sa ukázalo ako výborný ťah. Martinčania v prvej tretine začali obrovským tlakom a postupne začali pridávať góly. Po prvom dejstve mali až päťgólový náskok, ktorý až do konca stretnutia navyšovali. Brezno napokon vyprevadili s výsledkom 9:1.

MHA Martin - HK Brezno 9:1 (5:0, 3:1, 1:0)

Góly a asistencie: 5. Kalnický R. (Stročka, Brveník), 8. Simon (Jurášek, Pokrivčák), 12. Kalnický R. (Podhorský, Fázik), 13. Tabaček (Malík, Simon), 15. Tabaček (Hanes), 25. Kalnický R. (Tabaček, Belica), 25. Pokrivčák (Simon, Jurášek), 27. Kolčák (Hanes, Fabian), 45. Brveník (Fillo, Simon) - 28. Bauer

Zostava MHA Martin: Kán - Belica, Fillo, Huba, Fabian, Podhorský, Fázik - Simon, Jurášek, Pokrivčák - Hanes, Tabaček, Kolčák - Kalnický R., Stročka, Brveník - Hús, Malík

Vyjadrenie asistenta trénera Michala Važana:

„Môžeme byť spokojný s predvedenou hrou aj tromi bodmi. Všetko záležalo od začiatku stretnutia, ktorý sme dnes zvládli na jednotku. Dôležité bolo, že po skvelom začiatku sme vo výkone pokračovali celých 60 minút a nielen pol tretiny. Išli sme do vedenia 5:0 a opadla nervozita zo všetkých. Následne opadla nervozita zo všetkých a duel sa už len dohrával. Myslím, že sme predviedli niekoľko pekných hokejových akcií a zaslúžene vyhrali."

FOTO: Jakub Ruman