Juniori v Prešove uspeli, v čele tabuľky majú vyše sto bodov

Juniori MHA Martin odohrali v uplynulých dňoch ďalšie dva zápasy v 1. lige. Zverenci Jána Galamboša sa predstavili na ľade Prešova, kde odohrali ťažké stretnutia, v ktorých dosiahli šesť bodov.

HC Prešov - MHA Martin 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Góly a asistencie: 20. Bernát (Shcherbanych), 50. Mandelík, 54. Gáll (Krenický) - 10. Hrivnák, 32. Thomka (Chrastina, Ivan R.), 39. Chrastina (Tabaček, Ivan R.), 47. Tabaček (Krcho, Jesenský)

Zostava MHA Martin: Racko - Ivan R., Somík, Kulkovský, Jesenský, Sabo, Šimka - Simonides, Fúčela, Chrastina - Tabaček, Krcho, Matúška - Hrivnák, Korman, Fedor - Thomka

Vyjadrenie asistenta trénera Tomáša Kalnického:

"Zápas sme začali aktívnou hrou a dynamikou v nápadaní. Súpera sme dostávali pod tlak už pri zakladaní útoku, pri ktorom robil chyby a umožňoval nám tak sa dostávať do gólových príležitosti. Premárnili sme ich hneď niekoľko. Našťastie v polovici prvej tretiny sme jednu z nich využili a dostali sa do vedenia. Následne sme nevyužili našu presilovku. V závere prvej tretiny sme dostali gól do šatne a súper tak vyrovnal na 1:1. Po prvej tretine som musel urobiť nevyhnutné zmeny v rozloženiach formácii, ale so zapojením všetkých hráčov na súpiske. V druhej tretine sme súperovi odskočili na rozdiel dvoch gólov, zlepšili obraz hry. Prvý po  peknom individuálnom prieniku útočníka a druhý po peknej kombinácii so zakončením z prvej naším obrancom. Stále sme hrali aktívne, dominantne a dodržiavali sme herný plán. Takto to prakticky bolo až do polovice tretej tretiny, kde sme zvýšili náskok na 4:1. Avšak, prišiel herný výpadok, hlavne v defenzívne časti hry, sme súperovi dovolili návrat do zápasu. Gól na 4:2 padol po zlom vyhodnotení situácie našim obrancom v strednej zóne v prechodovej fáze súpera, kde sa situácia mala riešiť správnym uhlovaním, prípadne vycúvaním. Gól na 4:3 padol po nedôraze nášho útočníka v defenzívnej zóne. Súper sa v závere ešte pokúšal vyrovnať a odvolal brankára, avšak túto situáciu sme zvládli a nepustili súpera do vážnejšieho tlaku. Chcem poďakovať za dôveru trénerskému kolegovi Galambošovi, ktorý sa sobotňajšieho zápasu z rodinných dôvodov nemohol zúčastniť. Bola to tak moja premiéra na pozícii hlavného trénera zápasu a som rád, že sa nám podarilo zápas dotiahnuť do víťazného konca, nakoľko sme mali hernú prevahu počas väčšiny stretnutia a nebyť nevyužitých šancí, zápas by skončil výraznejším skóre v náš prospech."

HC Prešov - MHA Martin 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Góly a asistencie: 28. Lamač (Horváth, Sasák), 59. Lamač (Mester, Krenický) - 9. Ivan R. (Siakeľ, Šimka), 26. Siakeľ M. (Siakeľ A., Krcho), 27. Klimant (Simonides, Jesenský)

Zostava MHA Martin: Kanás - Ivan R., Štípala, Pažický, Jesenský, Kulkovský, Sabo, Šimka, Somík - Siakeľ M., Hollý, Siakeľ A. - Klimant, Krcho, Simonides - Hrivnák, Korman, Fedor - Pekarčík, Somík, Fúčela

Vyjadrenie asistenta trénera Tomáša Kalnického:

Žiaľ, v druhom zápase s Prešovom sme nadviazali na výkon z posledných desiatich minút sobotňajšieho zápasu. Laxný a nedôsledný prístup v defenzívnej časti. Zlé rozhodnutia. Napriek hernému prejavu, ktorý nezodpovedal našim kritériám sme sa ujali vedenia po vynikajúcom screene na maske v predbránkovom priestore. V prvej tretine sme mali viacero premárnených šancí. V jej závere sme nevyužili trestné strieľanie. V druhej tretine nám súper ponúkol presilovku, ktorú sme nevyužili, ale krátko po nej sme zvýšili najskôr na 2:0 po bratskej kombinácii. Dôležitý bol rýchly gól na 3:0 po peknom prieniku. Následne súper využil svoju presilovku a vrátil sa do zápasu. Tieto tri góly padli v rýchlom časovom slede. Urobili sme určité zmeny v zostave do záverečnej časti.  Zlý výkon v defenzíve pretrvával prakticky počas celého zápasu. Súperovi sme ponúkli dve presilové hry a jeden samostatný nájazd v závere zápasu. Tieto príležitosti nevyužil. Prešov sa na nás dotiahol až v poslednej minúte zápasu. Minútu pred koncom znížil na 3:2. Našťastie sme umnou hrou udržali vedenie a odniesli si všetky tri body. Misia bola splnená, čo sa týka bodov. Máme tak za sebou šesťbodový víkend. Udržali sme sa na pozícii lídra sútaže, avšak hra hlavne v defenzívnej časti, či už obrancov, alebo aj útočníkov, nebola kompatibilná s našim herným plánom. Potešil ale individuálny úspech Andreja Siakeľa. Po Michalovi Ivanovi je tak ďalším hráčom nášho mužstva, ktorý pokoril 100-bodovú métu v sezóne. Kolektívym úspechom je prekročenie 100 bodov v ligovej tabuľke. Budúci víkend máme voľný. V tom nasledujúcom, hráme posledné dva zápasy v Trebišove, pred kvalifikačným turnajom o baráž. Keďže Trebišov, je posledným tímom ligy, veríme že nič nepodceníme a udržíme si pozíciu lídra sútaže až do konca základnej časti."

FOTO: Jakub Ruman