Postup do Extraligy juniorov máme vo vlastných rukách

Juniori MHA Martin počas víkendu odohral dva zápasy proti Skalici. V sobotu v domácom prostredí do tabuľky baráže získali tri body, v nedeľu však na súpera zo Záhoria nestačili. Postup do najvyššej juniorskej súťaže však majú stále vo vlastných rukách.

V domácom prostredí čaká na martinských hokejistov počas víkendu posledný dvojzápas. Najskôr si v sobotu zmerajú sily s Michalovcami, v nedeľu ich čaká súper zo Spišskej Novej Vsi, ktorý už do Extraligy postúpil. V prípade zisku šiestich bodov sa juniori dostanú do najvyššej súťaže.

MHA Martin - MHKM Skalica 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Sumár zápasu tu:

Vyjadrenie asistenta Tomáša Kalnického:

"Do zápasu sme išli s jednoznačným cieľom a jasne definovaným herným plánom. Tento herný plán sme plnili až na malé výnimky. Prvá tretina sa niesla v znamení aktívneho hokeja a hra sa prelínala. Potešilo nás ubránené oslabenie. Naopak, mrzia nevyužité šance a dve presilové hry. V druhej tretine sme mali vynikajúci nástup. Dorastenec Poláček po vynikajúcom prechode, nečakanou strelou, ktorá bola výborne umiestnená otvoril skóre zápasu. Nabádali sme zverencov na priamočiarosť, jednoduchosť. V tejto fáze zápasu nás súper na pár minút zavrel v pásme a vynikajúci brankár Lednický zneškodnil niekoľko tutoviek. Reagovali sme ihneď oddychovým časom. Možno pre niekoho v neštandardnej fáze. Ale situácia si vyžadovala bezprostrednú reakciu. Za pár minút po ňom sme zvýšili náskok. Krcho po prieniku s natlačením sa pred brankára zvyšoval na 2:0. Ako je u nás zvykom, neodpustili sme si zbytočne vylúčenia, vo fáze zápasu, keď máme hernú prevahu a sme vo flow. Prvé vylúčenie sme ešte ubránili. Následne už, žiaľ, nie. Po skončení prvého trestu sme hneď nešťastne vyhodili puk na tribúnu. Súper znížil po takmer 4-minútovej presilovej hre 5-4. Nasledoval kľúčový moment zápasu. Dostali sme sa do oslabenia o dvoch hráčov. Trvalo to takmer dve minúty. Ubránili sme ju a súpera dokonca nepustili do vážnejšieho ohrozenia. Posledná tretina už bola o zachovaní si chladných hláv a o dodržiavaní pokynov. V prvej polovici sa nám podarilo po úniku Klimanta zvýšiť na 3:1 a záver zápasu sme si ustrážili. Plusom je, že sa nám presadili iné formácie ako naša prvá. Potešila nás aj slušná divácka návšteva a chlapci si užili záverečnú ďakovačku."

MHKM Skalica - MHA Martin 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Sumár zápasu tu:

Vyjadrenie asistenta Tomáša Kalnického:

"Tento zápas nebudem hodnotiť štruktúrovane. Zhrniem to. Vyznie to paradoxne vzhľadom k výsledku zápasu, ale chcem pochváliť mužstvo. Kto zápas sledoval jednoznačne potvrdí moje hodnotenie. Podali sme dokonca lepší výkon a mali sme väčšiu prevahu ako v zápase v sobotu. O zápase rozhodli súperove tri rýchle góly v priebehu šiestich minút v druhej tretine. Takého herné výpadky a individuálne chyby v defenzívnej činnosti si nemôžeme dovoliť. Súper to potrestal a vďaka tejto krátkej pasáži zápasu vyhral. My sme bojovali, robili sme správne rozhodnutia najmä v ofenzívnej činnosti. Išli sme do plných. Vyústením bolo, že ešte v závere druhej tretiny sme skorigovali na 3:1 z pohľadu súpera. Boli sme lepším mužstvom, nastrelili sme niekoľkokrát konštrukcie brány súpera, ale asi nám to nebolo súdené. Do tretej tretiny sme nastolili reset v hlavách hráčov. Povzbudli sme sa a išli s plnou vervou do záverečnej časti. V úvode sme sa dotiahli na 3:2. Búšili sme do súpera, mali sme stále hernú prevahu. V posledných minútach zápasu sa nám nepodarilo pretlačiť puk do súperovej brány. V závere sme nešli do odvolania brankára, aby sme si udržali pozitívne skóre po dvojzápase so Skalicou. Stále to máme vo vlastných rukách a ak vyhráme posledné dva zápasy sezóny, tak sme v extralige. Našim hráčom pomáha divácka návšteva k dobrým výkonom a motivuje ich. Preto Vás srdečne pozývame na posledné dva zápasy sezóny, ktoré hráme doma a ktoré rozhodnú o všetkom. V sobotu o 14.00 hod. nastúpime proti Michalovciam. V nedeľu, v tom istom čase proti súperovi zo Spišskej Novej Vsy, ktorý už má istotu postupu do juniorskej extraligy."

FOTO: Jakub Ruman