Vrchol sezóny sa blíži, juniori v závere základnej časti nadelili Trebišovu dva debakle

Juniori MHA Martin ukončili základnú časť 1. ligy juniorov dvojzápasom v Trebišove. Obe stretnutia proti poslednému tímu tabuľky Východ zvládli a vyhrali pomermi 16:0 a 13:1. Tieto triumfy znamenali potvrdenie prvenstva v základnej časti v ich skupine.

Najbližšie na juniorov čaká kvalifikačný turnaj do baráže o Extraligu juniorov. Ten sa odohrá počas tohto víkendu a súpermi našich chlapcov budú hráči HOBY Bratislaa, Spišskej Novej Vsi a Ružinova Bratislava.

HK STEEL TEAM Trebišov - MHA Martin 0:16 (0:8, 0:5, 0:3)

sumár zápasu nájdete tu:

HK STEEL TEAM Trebišov - MHA Martin 1:13 (1:0, 0:4, 0:9)

sumár zápasu nájdete tu:

Vyjadrenie asistenta trénera Tomáša Kalnického:

"Začnem netradične poďakovaním. Chcem poďakovať v mene celého realizačného tímu všetkým hráčom mužstva, ktorí sa v základnej časti zapojili do tréningového procesu a zápasov. Venovali tomu desať mesiacov od začiatku sezóny. Čerešničkou na torte je umiestnenie na prvom mieste po základnej časti. Keďže sme dosiahli aj najviac bodov z oboch skupín, je to aj celkové prvenstvo v súťaži základnej časti sezóny 2023/2024. Mužstvám, ktoré sa neumiestnili na prvých dvoch priečkach sútaže prakticky končí sezóna. Naša sezóna pokračuje. Je pred nami ďalšia výzva a cieľ. Postup cez kvalifikačný turnaj v Ružomberku v piatok a cez víkend. Po prípadnom postupe budeme môcť bojovať v baráži o juniorskú extraligu. Nebude to jednoduché. Proti nám nastúpia mužstvá Spišskej Novej Vsi, bratislavského Ružinova a HOBA Bratislava. Čo sa týka hodnotenia zápasov, oboma zápasmi sme sa správne naladili pred ďalším míľnikom sezóny. Ukázala sa v plnej kráse naša ofenzívna sila, identita. Hrali sme takmer celých 120 minút. Mali sme dynamity v nohách. Boli sme oduševnení v napádaní. Za oba zápasy sme vyslali na súperových brankárov 153 striel a dali 29 gólov. Realizovali sme pekné a hlavne účelné kombinácie, ale aj priamočiare a jednoduché riešenie herných situácii vo všetkých zónach. Veríme, že všetky pozitívne prvky si prenesieme do kvalifikácie. Sme scelení, veríme svojim schopnostiam. S veľkým odhodlaním a zdravím sebavedomím si ideme po dosiahnutie ďalšieho cieľa. Je to postup z kvalifikačného turnaja."

FOTO: Jakub Ruman