Juniori si zmerali sily so Žilinou: Body z toho neboli

Juniori MHA Martin počas víkendu odohrali posledné dve domáce stretnutia v základnej časti Extraligy. Súperom zverencov trénera Mareka Žilu bola Žilina, ktorá si z Turca odviezla dva triumfy. 

41. kolo

MHA Martin - Vlci Žilina 1:6 (1:3, 0:2, 0:1)

Góly a asistencie: 4. Siakeľ (Stročka) - 7. Benko (Rehák, Vojtech), 8. Byrtus (Pálfy, Húževka), 16. Dudáš (Krendželák, Truban), 21. Benko (Krendželák, Dudáš), 38. Valášek (Štefánik, Rehák), 59. Valášek (Rehák, Vojtech)

Zostava MHA Martin: Kanás - Belica, Petráš, Ivan, Jasenek, Pažický, Záborský - Siakeľ, Stročka, Chrastina - Klimant, Grega, Likhachev - Kubala, Krcho, Becík - Sabo, Malecký

Hodnotenie trénera Mareka Žilu:

„Do zápasu sme vstúpili dobre, mali sme tlak v útočnom pásme, z ktorého sme strelili gol. Následne sme mali možnosť presilovej hry, ktorú sme nezahrali dobre, spravili sme tam faul a z následnej oslabovky sme inkasovali vyrovnávajúci gól. V ďalších minútach sme nepokryli dvakrát voľného hráča pred bránkou a super nám dal dva góly. Druhá tretina sa hodnotí ťažko, keďže vždy keď už sme chceli hrať určitý úsek hry v piatich, tak sme spravili hlúpy faul. Súper nám opäť z predbránkoveho priestoru strelil dva góly a rozhodol o tomto stretnutí. Tretia tretina sa už len dohrávala. Súper nám ešte strelil v závere gól po situácii, po ktorej padajú v dnešnom hokeji góly. Prihrávka na obrancu ,strela, odrazený puk a doražka. Škoda, že naši hráči si to nechcú zobrať k srdcu, že takto sa má hrať hokej. Priamočiaro, nie po rohoch, aktívny tlak do brány. Samozrejme, súper má kvalitných hráčov nielen korčuliarsky a zručnostne, ale aj takticky. Keďže v zápase zahrali tak, ako si to predstavujeme dvaja hráči a žiadni sa ku ním nepridali ,tak výsledok musí byt taký, aký bol."

 

 

42. kolo

MHA Martin - Vlci Žilina 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Góly a asistencie: 47. Grega (Klimant) - 14. Dudáš (Benko, Pálfy), 28. Kopij (Broš, Pálfy), 30. Benko (Dudáš, Dubravík), 44. Mackovčin (Byrtus, Húževka)

Zostava MHA Martin: Kanás - Jasenek, Petráš, Sabo, Ivan, Malecký, Záborský - Siakeľ, Stročka, Chrastina - Klimant, Likhachev, Grega - Kubala, Krcho, Kráľ

Hodnotenie trénera Mareka Žilu:

„Dnešný zápas bol určite lepší z našej strany. Viac hráčov podalo optimálnejší výkon a tým pádom sme sa dokázali udržať aj v útočnom pásme viac na puku a vytvoriť si lepsie šance na strelenie gólu. Taktiež sme boli disciplinovanejší oproti včerajšku. Najviac ma mrzia dva góly v druhej tretine, kedy sme po našej aktivite v útočnom pásme dovolili jednu dorážku a jednu strelu od modrej čiary, kedy nás súper zlomil a odskočil nám na rozdiel troch gólov. V záverečnej tretine sme mali viacero príležitostí na strelenie gólu, ale nakoniec sa nám podarilo využiť len jednu. Celkovo sa v zápasoch natrápime nato, aby sme dali gól a naopak ľahko umožníme súperovi, aby nám on gól strelil. Verim, že vo zvyšných dvoch týždňoch sa pripravíme na to, aby sme tieto situácie zvládali lepšie a v baráži boli úspešní."

 

FOTO: Jakub Homoľa